MOSO® Bamboo X-treme® Gesloten Gevelbekleding

Voor gevelbekleding die aan de hoogste brandeisen moet voldoen.

Op zoek naar product details?Scroll naar producten
			

Bamboo X-treme® Gesloten Gevelbekleding

MOSO® Bamboo X-treme® Gesloten Gevelbekleding bestaat uit massieve planken in verschillende breedtes, gemaakt van bamboestrips die zijn samengeperst en thermisch gemodificeerd bij 200°C. Dit unieke Thermo-Density® proces geeft MOSO® Bamboo X-treme® de hoogste duurzaamheidsklasse die mogelijk is volgens de geldende EU-normen, verhoogt de stabiliteit en dichtheid en daarmee ook de hardheid. MOSO® heeft Bamboo X-treme® Gesloten Gevelbekleding ontwikkeld om te voldoen aan de meest veeleisende eisen op het gebied van brandcertificering.

MOSO® Bamboo X-treme® Gesloten Gevelbekleding voordelen

  • onderhoudsvrij
  • fire safe bamboo
    brandveilig
  • MOSO Bamboo benefit co2 neutral
    CO2 neutraal
  • hard & duurzaam
  • hoge stabiliteit

Gesloten profiel voor extra brandveiligheid

De normen voor de brandclassificatie van gevels zijn zeer streng geworden, met als doel het hoogste veiligheidsniveau te garanderen, vooral in hoogbouw. MOSO® Bamboo X-treme® Gevelbekleding bereikt brandveiligheidsklasse B-s1-d0 (EN 13501-1) en klasse A (ASTM E84) zonder de impregnatie van dure en milieubelastende brandvertragers. Door de Bamboo X-treme® Gesloten Gevelbekleding te gebruiken voor uw project, is er nog een voordeel op het gebied van brandwerendheid: het biedt een klasse B-s1-d0 (EN 13501-1) certificering voor de gehele installatie.

MOSO® Bamboo X-treme® Gevelbekleding Technische brochureMOSO® Bamboo X-treme® Gesloten Gevelbekleding Productblad

Beschikbaar in verschillende afmetingen

Een van de trends bij het ontwerpen van een gevel van hout of bamboe is een combinatie van verschillende breedtes om een aantrekkelijk en uniek ontwerp te creëren. Bamboo X-treme® Gesloten Gevelbekleding planken zijn verkrijgbaar in de afmetingen 65, 100, 137 en 155 mm, die de ultieme vrijheid van ontwerp bieden. Elke plank is 1850 mm lang en 18 mm. De plank voor het Grad installatiesysteem is 136 mm breed en 20 mm dik. Dankzij de kopse mes en groef kunnen visueel eindeloze lengtes gecreëerd worden. Een speciale versie van de 155 mm plank is ontwikkeld om de brandclassificatie van het gesloten gevelbekledingsprofiel te bereiken, zonder een gesloten uitstraling. Het beeld van een gevel met tussenruimtes tussen de planken wordt bereikt met een valse groef tussen de planken.

Onderhoudsvrij en meerdere installatiemethoden

Het onderhoud van een gevel is een belangrijk element bij de keuze van het materiaal. Bamboo X-treme® Gesloten Gevelbekleding vereist geen periodiek onderhoud. Met de tijd en door verwering zal de gevel geleidelijk aan grijs worden, waardoor de planken een natuurlijke en elegante uitstraling krijgen. MOSO® Gesloten Gevelbekleding biedt twee installatiemogelijkheden: een standaard installatie met verborgen schroeven of op het Grad systeem.

Moso Bamboo X-treme Gevelbekleding gebruikt in Notiz Hotel NHL Stenden

Gesloten gevelbekleding geïnstalleerd op het Grad systeem

Een speciale plank is ontwikkeld om de installatie van Bamboo X-treme® Gesloten Gevelbekleding op het Grad systeem mogelijk te maken. Het Grad systeem is een gepatenteerde en unieke oplossing om Bamboo X-treme® Gesloten Gevelbekleding snel en eenvoudig te installeren op aluminium rails met verborgen en verwijderbare clips. Het systeem maakt een exacte installatie mogelijk om het meest precieze eindresultaat te verkrijgen. Installatie op het Grad systeem maakt de gevelbekleding circulair en toekomstbestendig, aangezien de gevelplanken en het montagesysteem gemakkelijk kunnen worden gescheiden en gerecycled.

Ontdek meer over het MOSO® by Grad systeem
MOSO Bamboo X-treme Closed Cladding at Waterschap Limburg in the Netherlands

Kostenbesparing op lange termijn

MOSO® Bamboo X-treme® Gesloten Gevelbekleding heeft geen periodiek onderhoud nodig, dit is een belangrijk tijd- en geldbesparend voordeel. Bamboo X-treme® Gesloten Gevelbekleding doorstaat temperatuurschommelingen zonder noemenswaardige krimp en zwelling. Dankzij de extreem hoge stabiliteit blijven de planken vlak en op hun plaats, in tegenstelling tot andere natuurlijke materialen. De oorspronkelijke eigenschappen van het materiaal evenaren de beste hardhoutsoorten. Zoals andere houtsoorten zal Bamboo X-treme®, wanneer blootgesteld aan buitenomstandigheden, na verloop van tijd grijs verkleuren waardoor een zeer natuurlijke uitstraling ontstaat.

MOSO® Bamboe X-treme® gesloten gevelprofiel bij Woningbouwproject De Krijgsman

De snelst groeiende gevelbekleding

Ondanks dat we meer gevels van gebouwen zien die bekleed worden met niet-hernieuwbare materialen, groeit ons geloof in bamboe als het bouwmateriaal van de toekomst. Moso bamboestammen, die gebruikt worden voor MOSO® Bamboo X-treme® Gesloten Gevelbekleding, zijn al na 4-5 jaar volgroeid. Na het oogsten sterft de bamboeplant niet af en vindt er geen ontbossing plaats. Integendeel, de wortelstok kiemt nog sneller nieuwe stammen. Hierdoor kan bamboe jaarlijks geoogst worden en is bamboe bosbouw standaard duurzaam. MOSO® Bamboe Producten zijn het duurzame alternatief voor tropisch hardhout en niet-hernieuwbare materialen.

Meer over duurzaamheid van gevelbekleding
MOSO Bamboo growth and forest in China

Bamboo X-treme® Gesloten Gevelbekleding producten

 BO-DTHT538BO-DTHT530BO-DTHT536BO-DTHT537
StijlThermo-Density®Thermo-Density®Thermo-Density®Thermo-Density®
AfwerkingOnbehandeldOnbehandeldOnbehandeldOnbehandeld
GroefNeeNeeNeeNee
Kopse kant Mes/GroefJaJaJaJa
OppervlakGladGladGladGlad
InstallatieMet schroevenMet schroevenMet schroevenMet schroeven
Afmetingen155(142,5)x1850x18 mm137(124,5)x1850x18 mm100(87,5)x1850x18 mm65(52,5)x1850x18 mm
 
Technische brochurePDFPDFPDFPDF
Technisch productbladPDFPDF (verticaal)PDF (verticaal)PDF (verticaal)
Installatie instructiesPDF (verticaal)PDF (verticaal)PDF (verticaal)PDF (verticaal)
Installatie instructiesPDF (horizontaal)PDF (horizontaal)PDF (horizontaal)PDF (horizontaal)
 BO-DTHT540-1-BG
StijlThermo-Density®
AfwerkingOnbehandeld
KantVelling
GroefGrad profiel
Kopse kant Mes/GroefJa
OppervlakGlad
InstallatieMet Grad installatie systeem
Afmetingen1850x136x20 mm
  
Technische brochurePDF
Technisch productbladPDF
Installatie instructiePDF

Wilt u een product in het echt zien?

Geïnteresseerd in bamboe gevelbekleding?

Neem voor al uw vragen contact op met een MOSO® Bamboe expert.

Edwin van Houten
Area Sales Manager Benelux, MOSO® International BV

Neem contact met ons op

Meer bamboe inspiratie op Instagram

Go to top