Jumbo Hoofdkantoor

Langs de Maas, vlakbij de haven van Rotterdam, ligt het hoofdkantoor van Jumbo Maritime. Jumbo de specialist op het gebied van heavy lift scheepvaart en offshore transport & installatie. Jumbo ontwikkelt baanbrekende oplossingen voor zeetransport en is een sterke partner in de offshore onderzeese installatiemarkt. Rondom het hoofdkantoor, in gebruik genomen in 2014, ligt één van de eerste zeer grote Bamboo X-treme® terrassen in Nederland. De foto’s van dit project zijn 5 jaar na installatie gemaakt en tonen de extreem hoge stabiliteit en de prachtige verwering.

Project informatie

Fotografie
Toegepaste producten

Materiaalkeuze passend bij bedrijfsfilosofie

Als Nederlands bedrijf is Jumbo een internationale speler met met een bewezen staat van dienst. In de bedrijfsfilosofie staan technische ontwikkeling, veiligheid en milieuzorg voorop. Dit is terug te zien in de investeringen die het bedrijf doet in de ontwikkeling van apparatuur en software, de programma’s voor medewerkers en zeker ook in het hoofdkantoor. MVSA Architecten ontwierp het volledige hoofdkantoor van Jumbo en liet zich volop inspireren door het water en de omliggende havens. Het kantoor ademt ruimte en robuustheid uit en is voorzien van talloze bamboe accenten.

MOSO Bamboo X-treme after installation

Bamboe terrassen rondom hoofdkantoor

Aan de Maas, waar vocht altijd een rol speelt, zocht MVSA Architecten een stabiele houtsoort voor de terrassen. Zowel het dakterras met uitzicht op de Maas, als de wandelpaden rondom het kantoor werden ontwerpen met houten vlonders in de hoofdrol. Op het dakterras ontstond hiermee het gevoel dat men op een scheepsdek staat, uitkijkend over de havens. De keuze viel op vlonderplanken van MOSO® en in totaal werd in maart 2013 ruim 2.500 m² Bamboo X-treme® geïnstalleerd.

Jumbo

Duurzaamheid van bamboe vlonderplanken

In 2018, ruim 5 jaar na installatie, bezocht MOSO® het Jumbo hoofdkantoor opnieuw om te zien hoe Bamboo X-treme® reageert op vele jaren weer en wind in de haven. Het resultaat hiervan is te zien op de foto’s in deze projectreportage. De bamboe vlonderplanken zijn volledig vergrijsd, maar liggen nog net zo strak in de terrassen als direct na installatie. Het terras is door de jaren heen regelmatig schoon gemaakt, wat zorgt voor de frisse bruingrijze kleur.

Bamboo terras na 5 jaar bij Jumbo

Geïnteresseerd?

Neem contact op met de MOSO® Bamboo expert die betrokken was bij dit project.

Contact
MOSO Bamboo expert

Bamboe inspiratie op Instagram

Go to top