Vabali SPA Berlijn

Vabali SPA Berlijn biedt rust en ontspanning in de drukte van de grote stad. Geïnspireerd door Balinese dorpen, is er bij de bouw van de Spa traditioneel bamboe en houten bouwmaterialen toegepast voor de binnen- en buitenruimtes van de 20.000 vierkante meter grote faciliteit. Gasten kunnen genieten van de revitaliserende sfeer bij de prachtige bamboe terrassen bij het zwembad om te zonnebaden in de zomer en om af te koelen na een saunabezoek in de winter. Door de speciale Thermo-Density® behandeling zijn de MOSO® Bamboo X-treme® terrasplanken bestand tegen schimmels en micro-organismen en behouden ze een mooie en robuuste uitstraling.

Bamboe in plaats van Bangkirai

Trouw aan het motto „Kwaliteit staat voorop“ stelt het bedrijf Theune Spa Management zich ten doel moderne en geavanceerde wellness-faciliteiten te bouwen. Bij de nieuwe spa in Berlijn bestond de uitdaging uit het combineren van innovatieve ideeën en bewezen materialen tot een compleet nieuw concept. Het resultaat is een goed doordachte ruimte- en tuininvulling met hoogwaardige bouwmaterialen.

Bamboe vlonderplanken bij zwembad Vabali Spa Berlijn

Beste certificeringen, overtuigende duurzaamheid

De massieve MOSO® Bamboo X-treme® terrasplanken zijn een ecologisch, weerbestendig en duurzaam alternatief voor bekende producten van steeds schaarser wordend tropisch hardhout. Een studie volgens ISO 14040/44 toonde aan dat de terrasplanken CO2-neutraal zijn gedurende de gehele levenscyclus. Na testen volgens EN V807 / EN 350 is MOSO® Bamboo X-treme® ingedeeld in duurzaamheidsklasse 1. Een unieke behandeling, bestaande uit de compressie van bamboe onder zeer hoge druk met een bijzondere thermische behandeling op ca. 200°C, maakt het materiaal niet alleen resistent tegen schimmel en zwammen (Klasse 0 volgens EN 152), maar verhindert ook langdurig het ontstaan van scheuren en vormveranderingen. Een behandeling met fungiciden is niet nodig.

Lees meer over certificeringen
Vabali Spa decking detail

“De onderhoudskosten kunnen onevenredig stijgen door het gebruik van goedkope materialen. Wij hebben 2500 m2 terrasplanken geplaatst, een niet onaanzienlijke hoeveelheid. Door bamboe te kiezen in plaats van tropisch hout of een synthetisch materiaal, dragen we bij aan de bescherming van natuurlijke materialen.”

Markus Theune, Director of Theune Spa Management
Theune Spa Management website

Zichtbare schroeven

Om de authenticiteit van het natuurlijke materiaal te benadrukken, kozen de bouwers voor een zichtbare schroefbevestiging van de planken van bovenaf. Door de in totaal 110.000 schroeven wordt het onderscheid met kunststof terrasplanken direct zichtbaar. In de tuin- en landschapsbouw speelt niet alleen het uiterlijk, maar ook de benodigde kostbare installatietijd een belangrijke rol bij de keuze van het materiaal. Dankzij de symmetrische vorm van het zijprofiel kunnen de terrasplanken met een formaat van 1850 x 130 x 20 mm snel met clips vastgeschroefd worden aan de onderconstructie. Met de mes en groef aan de kopse einden kunnen de planken ‚eindeloos‘ worden verlengd (doorgelegd), waardoor ook een indrukwekkende hoeveelheid materiaal en daarmee kosten kan worden bespaard.

Meer over Bamboo X-treme® terrasplanken

Over bamboe

Bamboe is een gras en wordt beschouwd als de snelst groeiende plant op aarde. Een nieuwe stam kan tot maar liefst een meter per dag groeien. Daarbij bereikt bamboe een ongelooflijke hardheid: het is vele malen sterker dan eiken of tropische hardhout. Elk jaar kan een vijfde van alle stammen van de reuzenbamboe worden geoogst, zonder dat de voorraad in gevaar komt. Een systeem van duurzaam bosbeheer zorgt voor ecologisch verantwoorde opbouw en verbetering van de CO2 opname. Met zijn buitengewone eigenschappen heeft bamboe zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot veelgevraagd industrieel product. Tegenwoordig worden parketvloeren, trappen, wand- en plafondbekleding, deurpanelen, balken, meubels en nog veel meer van deze duurzame grondstof gefabriceerd. Wie had gedacht dat een gras een alternatief voor hard- of tropisch hout zou kunnen zijn?

Hoe bamboe producten gemaakt worden

"MOSO® Bamboo X-treme® is optisch zeer stijlvol en heeft de beste certificeringen."

Markus Theune, directeur van Theune Spa Management

Overtuigd?

Neem contact op met de MOSO® bamboe-expert die bij dit project betrokken was. Hij helpt u graag verder.

Michael van Houten
Area Sales Manager MOSO International B.V., Nederland

Neem contact op
MOSO Bamboo expert
Go to top